Η πρόληψη είναι σημαντική και για την στοματική υγιεινή

Η πρόληψη είναι σημαντική και για την στοματική υγιεινή

  • stomatiki-igiini

Το χαμόγελό μας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέσα έκφρασης της διάθεσής μας και είναι το ισχυρότερο στοιχείο του προσώπου μας. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να ξέρουμε πως να το διατηρούμε υγιές και όμορφο ακολουθώντας μικρές και απλές συμβουλές.

Η συχνή κατανάλωση ζάχαρης πολλές φορές μέσα στη μέρα και η παραμονή μικροβίων στο στόμα είναι οι πιο συνηθισμένες αίτιες που προκαλούν ουλίτιδα και τερηδόνα.

Η χρήση της οδοντόβουρτσας με φθοριούχο οδοντόκρεμα μετά από κάθε γεύμα ή τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα (μετά το πρωινό γεύμα και ακριβώς πριν από τον ύπνο) κρίνεται απαραίτητη, συνοδευόμενη από το νήμα ή τα κατάλληλα για κάθε περίπτωση μεσοδόντια βουρτσάκια που θα συστήσει ο οδοντίατρος. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από τα δόντια, πρέπει να απομακρύνουμε και τα μικρόβια που φωλιάζουν στη γλώσσα και είναι τα κυρίως ύποπτα για την κακοσμία του στόματος. Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αντικαθίσταται από μια καινούρια περίπου κάθε 3 μήνες και να είναι ειδική για κάθε περίπτωση.

Ακόμη κι αν περιποιούμαστε τα δόντια μας επιμελώς, είναι αναγκαίο να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας προληπτικά  κάθε εξάμηνο και όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις πόνου. Είναι εκείνος που θα μας δείξει πως να χρησιμοποιούμε σωστά τα μέσα στοματικής υγιεινής και θα διαμορφώσει ένα κατάλληλο για εμάς, εξατομικευμένο πρόγραμμα φροντίδας του στόματος ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website