Δύο τρόποι για την λεύκανση δοντιών

Δύο τρόποι για την λεύκανση δοντιών

  • leukansi

Η λεύκανση δοντιών είναι τα τελευταία χρόνια μια ολοένα και πιο δημοφιλής, μη επεμβατική οδοντιατρική θεραπεία. Όπως είναι γνωστό το φυσικό χρώμα των δοντιών διαφέρει από άτομο σε άτομο. Το κάπνισμα, η κακή στοματική υγιεινή, ο καφές  και κάποιες τροφές κιτρινίζουν και αλλοιώνουν το χρώμα των δοντιών. Με την λεύκανση όλοι μπορούμε να έχουμε ένα φωτεινό και υγείες χαμόγελο πολύ εύκολα και οικονομικά!

Οι μέθοδοι λεύκανσης που μπορούμε να εφαρμόσουμε χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  • Λεύκανση στο ιατρείο
  • Λεύκανση στο σπίτι με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου

H λεύκανση στο ιατρείο είναι φυσικά πιο γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 45 λεπτά ανά συνεδρία και το αποτέλεσμα άμεσα ορατό από το πρώτο ραντεβού! Γίνεται με την χρήση ειδικών λευκαντικών gel όπου εφαρμόζονται στα δόντια και την έκθεση σε ειδικές λάμπες λεύκανσης υπό την επιτήρηση του οδοντιάτρου.

Μια άλλη μέθοδος λεύκανσης είναι η λεύκανση στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες και ήπιους λευκαντικούς παράγοντες. Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται σε 1 με 2 εβδομάδες ανάλογα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά λευκαντικά υλικά που απευθύνονται σε καταναλωτές χωρίς την παρέμβαση οδοντιάτρου. Καλό θα είναι να αποφεύγονται καθώς εγκυμονούν κινδύνους όπως ευαισθησία στα δόντια, τραυματισμούς στα ούλα υφιζησεις.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η λεύκανση είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος, εφόσον τηρηθούν τα απαραίτητα στάδια προετοιμασίας των δοντιών. Για να διατηρηθεί περισσότερο το αποτέλεσμα θα πρέπει να αποφεύγονται το κάπνισμα, η κατανάλωση καφέδων και τροφών με χρωστικές για 4 ημέρες μετά τη συνεδρία. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο ιατρείο μας!

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website