Η ευαισθησία των δοντιών

Η ευαισθησία των δοντιών

  • EVESTHISIA-DONTIWN-1

Έχετε παρατηρήσει το καλοκαίρι να σας ενοχλούν τα παγωμένα φρούτα, το κρύο νερό και το παγωτό; Η ευαισθησία των δοντιών ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς αλλά σε πολλές περιπτώσεις θεραπεύεται. Αίτια της ευαισθησίας μπορεί να είναι τα εξής:

  • Υποχώρηση των ούλων εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως για παράδειγμα το δυνατό βούρτσισμα.
  • Τερηδόνα ή προβλήματα του περιοδοντίου.
  • Οδοντικός βρυγμός.
  • Παλιά σφραγίσματα των οποίων τα όρια έχουν ατέλειες.

Η θεραπεία σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική…

Εάν η ευαισθησία οφείλεται στην υποχώρηση των ούλων λόγω λανθασμένου τρόπου βουρτσίσματος, ο οδοντίατρος θα μας υποδείξει τον σωστό τρόπο στοματικής υγιεινής με τα κατάλληλα μέσα για τον κάθε ασθενή.

Εάν υπάρχει τερηδόνα ή περιοδοντική νόσος που προκαλεί την οδοντική ευαισθησία, τότε η λύση είναι η άμεση θεραπεία από τον οδοντίατρο στο επόμενο μας ραντεβού.

Όσον αφορά τον οδοντικό βρυγμό, δηλαδή το σφίξιμο των δοντιών (συνηθέστερα κατά τη διάρκεια της νύχτας), τότε η κατασκευή ενός νάρθηκα σύγκλεισης είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Τέλος, η ύπαρξη παλαιών σφραγισμάτων ή σφραγισμάτων με ατέλειες μέσα στη στοματική κοιλότητα, επιτρέπει στα εξωτερικά ερεθίσματα κρύου, ζεστού και γλυκού να εισέρχονται μέσα στο δόντι και μέσω του νευρικού ιστού που βρίσκεται στον πολφό να δίνουν την αίσθηση του πόνου. Αυτά τα σφραγίσματα είναι αναγκαίο να αντικατασταθούν.

      Σε κάθε περίπτωση, ο οδοντίατρος μας θα μας δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι χωρίς ενοχλήσεις από παγωμένες τροφές και παγωτά!

 

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website